Thursday, 15 March 2012

hello new world..:)

Assalammualaikum wbt,

Hi semua.Apa khabar?Hopefully sihatlah ye.Sorry sangat-sangat untuk penanti bab terbaru novel bersiri aku..Nampaknya terpaksalah ditangguhkan buat sementara waktu..

Aku ketandusan waktu sikit untuk merangka cerpen.Idea dah ada dalam kepala cuma tak sempat nak dicurahkan di penulisan.

Lagipun sejak semalam hati nie tak berapa nak senang jugakla..memikirkan tempat baru yang aku dapat untuk posting memerlukan kepakaran berbahasa..hahaaa..camne nak kecek nie..aku asyik terpikir camnelah aku nak dispense ubat kat warga kelantan.huhuuu..Some of friends ada suggestkan supaya aku buat rayuan untuk mintak tempat lain dekat dengan rumah..Some suggest Kedah since a lot of available post there..

Tapi alhamdulillah setelah aku pikir sedalam-dalamnya..mungkin ini yang terbaik..pilihan Allah untuk aku..tempat yang mungkin boleh membantu aku menambahkan ilmu agama yang sedikit dalam diri ini..mudah-mudahan..insyaAllah..and a great start to berdikari back..Duduk rumah sangat-sangat tidak berdikari dan manja..So better for me to have working experience far from home..:)

A few of my friends yang Kelantanese sangat-sangat suka aku dapat sana.Siap ada yang cakap jangan susah hati,sedih-sedih..apa-apa bagitau je dorang.jangan segan-segan nak minta bantuan.This statement was from my friends i knew long time ago in HKL.She's now in Kedah but still offer her help since she's Kelantanese.Subhanallah..i'm felt so blessed!

Allah take me away from my hometown and yet replace it with value of friendship..HE never let me alone in this life journey..:') Looking forward to know which hospital i'm gonna work..There's 2 option left whether its Hospital Kuala Krai or Hospital Kota Bharu..May Allah ease everything..(^_^)

p/s=some of my friends told me "jodohmu disana kut"..erkk..my mum pernah said,cari menantu belah lain pulaklah.cukuplah 1 menantu dari Kelantan..Hahaaaa..*takde kaitan..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...