Friday, 6 April 2012

2 weeks of working..:)

Assalammualaikum wbt,

Hi semua..Apa khabar kalian?Sorry baru sempat nak update blog comot nie..bukanlah busy sangat pun dengan kerja..cuma still cuba mang'adapt'kan diri dengan new environment->as working woman..ahaks..:p

Alhamdulillah aku ditempatkan di hospital besar di Kota Bharu..segala urusan semuanya dipermudahkan olehNya..dapat rumah sewa,dapat tumpang transport nak pi tempat keje..(buat sementara waktu selagi everyone in my home had the same working shift.)later i might had to have my own transportation..since our working station was different and we have various of working shift as morning 8-5,noon 2-9pm,night 9pm-8am..hebat kn?cam keje kilang tak?lol..sebab hospital aku nie 24hours..jadi adalah syif-syif supaya dapat beroperasi dengan mantap..heheee..

Baru seminggu duduk department baru,aku mengalami selesema,batuk,sakit tekak..agak teruk la jugak..tengah menaip-naip nie pun dah banyak kali terbatuk-batuk..(*uhuk2).Bila cakap pasal kerja,aku masih dikira tengah training lagi..so jadual 'training' memang padat..banyak presentation,macam-macamlah..kalo aku cerita pun mungkin hanya akan menambahkan kepeningan kepala korang..hikhik..buat masa nie stil rilex sikitla..sebab masih dalam fasa awal..banyak benda kena belajar lagi..kesimpulannya never ending learning process..:)

Sebenarnya kan dunia nie kecil je..sebab bila aku cakap aku dari Taiping,mostly orang-orang sini(staff hospital) kenal someone dari Taiping who happens to be my schoolmate and etc..owhh what a small world..

Untuk yang bekerja,sila bekerja dengan rajin dan berdedikasi supaya gaji korang berkat..Untuk yang belajar,sila menimba ilmu sebanyak-banyaknya dan hargailah masa,sahabat dan keluarga anda..*ayat macam pakar motivasi pulak..hihiii..:p Salam Jumaat untuk semua..aku cuti hari nie..tapi petang kang nak pi hospital untuk belajar cara nak clerk case patient..:D ***untuk novel bersiri insyaAllah aku update pas entry nie..:)

p/s=pegawai-pegawai aku mostly sebaya je dgn aku..owhh terasa tua disitu..:p

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...